Kdo smo?

Ansambel Škorpijoni smo klasičen kvintet, ki prihajamo iz Šentjanza pri Dravogradu. Sestavlja ga 5 članov mladih članov. V takšni sestavi delujemo 6let, drugače pa ansambel šteje ze preko 9 let. Skupaj smo se odločili, da ponesemo slovensko narodno-zabavno glasbo tudi v srca tistih, ki jim ta zvrst glasbe ni zelo poznana. Izvajamo glasbo različnih izvajalcev, kot so: Avsenik, Alpski kvintet, ans. Mihelič, Ans. Lojzeta Slaka in še in še. Veliko igramo na Koroškem,zadnje čase pa se razširjamo tudi v tujino ( Avstrija, Italija) Seveda pa bomo veseli vsakeršnega povabila tudi izven te regije. Igramo na veselicah, abrahamih, rojstnih dnevih, porokah tudi na ločitvah po potrebi...;). Poleg tega da igramo narodno-zabavno glasbo, pa izvajamo tudi kvalitetno zabavno glasbo in to vse v živo. Na vseh veselicah pa je poleg odlične glasbe prisotno tudi veliko smeha, preko zabavnih animacij in posameznih showov.


 

V vseh teh letih našega dela smo se udeležili tudi nekaj festivalov, na katerih pa smo dosegli odlične rezultate. Leta 2009 smo bili na krajevnem festivalu v Starem trgu pri Slovenj Gradcu, kjer smo po mnenju občinstva prejeli 1. nagrado. To je bilo naše prvo tekmovanje na katerega smo zelo ponosni. Potem pa smo se leta 2012 udeležili festivala v Florjanu pri Šostanju, kjer smo se po mnenju strokovne komisije povzpeli povsem na vrh in dosegli 1.mesto. Tudi ta festival nam je ostal v zelo dobrem spominu. Leta 2014 smo se udeležili odmevnega festivala Števerjan, kjer smo postali absolutni zmagovalci festivala. Na to nagrado pa smo seveda najbolj ponosni.

 


Sicer pa ansambel ustvarja nove viže in je precej deloven na področju dobrih "gavd" oz. veselic. Kako nam to uspe??? ENOSTAVNO! Imamo en lep skupen življenjski cilj:"GLASBA, GLASBA IN ŠE ENKRAT GLASBA!"